Pesta porcină africană a determinat măsuri suplimentare de siguranţă la frontierele României. Direcția Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor Giurgiu împreună cu Poliţia de Frontieră Giurgiu întreprind acţiuni în comun pentru a preveni răspândirea Pestei Porcine Africane la punctul de trecere a frontierei Giurgiu.

La Punctul de Frontieră Giurgiu, sunt verificate atent toate transporturile de animale vii dar și cele din derivate din carne.

“Avem în medie 3-4 transporturi de animale vii săptămânal și îi informăm asupra acestora pe reprezentanții DSVSA Giurgiu, în vederea efectuării controalelor sanitar-veterinare”, ne-a declarat șeful ITPF Giurgiu, Nicu Răboj.

La rândul lor, cei de la DSVSA Giurgiu au echipe special pregătite să monitorizeze atent toate transporturile care ies sau intră în țară.

În toate punctele de trecere a frontierei, personalul sanitar veterinar existent în incinta punctelor de trecere a frontierei, în cooperare cu reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Română acţionează pentru prevenirea intrării pe teritoriul României a PPA, fiind aplicate următoarele măsuri:

  • La frontiera externă, intrarea în România a autovehiculelor care transportă animale vii se va permite numai prin punctele de trecere a frontierei în care sunt organizate Posturi de Inspecţie la Frontieră de către ANSVSA.
  • La frontiera internă, în situaţia prezentării la controlul de frontieră pe sensul de intrare în România a autovehiculelor care transportă porci vii, personalul Poliţiei de Frontieră Române va informa Direcţiile Judeţene Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, în vederea efectuării controalelor sanitar-veterinare asupra acestor transporturi.

În cazul în care sunt depistate transporturi de porci vii, care nu corespund din punct de vedere al normelor sanitare veterinare, vor fi sesizaţi imediat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Române, pentru a interzice intrarea în ţară a respectivelor autovehicule. „Folosim acest prilej pentru a informa toţi cetăţenii, care intenţionează să tranziteze prin Punctele de Trecere la Frontieră de la graniţa cu Bulgaria, cu privire la faptul că pe teritoriul acestei ţări este interzisă intrarea din ţări membre ale Uniunii Europene, precum şi din ţări terţe cu carne de porc sau produse alimentare care conţin carne de porc, pentru consum propriu, iar mijloacele de transport care intră pe teritoriul Bulgariei sunt supuse dezinsecţiei”, precizează reprezentanţii ANSVSA.

 

Articolul precedentDoliu în lumea artistică. S-a stins o legendă a muzicii folclorice
Articolul următorDiscuţii importante la Giurgiu pe tema statutului inspectorului de muncă!