Șantierele din judeţul Giurgiu intră în atenţia Inspecţiei Muncii. O amplă campanie de control se va desfăşura, la nivel naţional, pe toată perioada în care firmele de construcţii îşi vor desfăşura activitatea. Astfel, se doreşte prevenirea accidentelor de muncă, mai ales că este un domeniu care implică pericole.

În perioada iunie– octombrie 2019 se desfăşoară campania naţională de verificare a respectării prevederilor legale de securitate şi sănătate în muncă legate de instruirea şi informarea lucrătorilor din domeniul construcţiilor. ITM Olt va verifica modul în care se lucrează pe şantiere. Muncitorii din construcţie îşi desfăşoară activitatea pe schele, fiind expuşi pericolului de a cădea de la înălţime.

Inspectorii ITM Guirgiu vor verifica, în toată această perioadă, modul în care se lucrează pe şantiere, astfel încât evenimentele nedorite să fie pe cât posibil evitate. Campania se va finaliza în luna noiembrie, atunci când societăţile de construcţii îşi încheie activitatea sezonieră.

Articolul precedentAtenție la pericolul din iarbă! Zeci de giurgiuveni au fost mușcați de căpușe
Articolul următorLocuințele ANL din Giurgiu, puse în vânzare