Ministerul Agriculturii a lansat în dezbatere publică un proiect prin care sunt stabilite criteriile potrivit cărora membrii cooperativelor vor beneficia de scutiri de la plata impozitelor pentru clădiri şi terenuri. Fermierii giurgiuveni pot transmite chiar opinii pe această temă în termen de zece zile.

Astfel, vor fi scutite de la plata impozitelor: magazii, pătule, silozuri utilizate pentru depozitarea, prelucrarea şi conservarea produselor agricole şi a furajelor, barăci, magazii, şoproane, grajduri, amenajări piscicole, depozite de îngrăşăminte minerale sau naturale, ateliere, hale de reparaţii şi stocare a utilajelor agricole, sere, solarii, răsadniţe sau ciupercării.

Totodată, nu se plăteşte impozit pentru terenurile cu destinaţie agricolă deţinute de membrii cooperativelor care au comercializat minimum 50 la sută din producţia valorificată în anul fiscal anterior celui pentru care se acordă scutirea. În această categorie intră: terenurile arabile, viile, livezile, plantaţiile de hamei şi duzi, plantele ornamentale, pajiştile permanente, serele, solariile, pădurile, dar şi terenurile ocupate cu construcţii şi instalaţii agrozootehnice.

Pentru a beneficia de scutirea de la plata impozitului pe clădiri sau terenuri, asociaţiile trebuie să transmită la Fisc documentele justificative din care să rezulte că au comercializat minimum 50 la sută din producţia agricolă valorificată prin cooperativa agricolă.

Articolul precedentGiurgiuveni prinși la pescuit, fără permis
Articolul următorPercheziții în complexe comerciale din Giurgiu și București. Mii de bunuri contrafăcute confiscate