Jandarmeria, Poliția, Poliția de Frontieră și Serviciul Județean Anticorupție au organizat astăzi un concurs pe teme preventive. Acțiunea a vizat copiii și adolescenții din trei case de tip Familial din municipiul Giurgiu și a avut ca scop implicarea acestora în activități educative și promovarea dialogului ca modalitate de soluționare a oricărei probleme.

Împărțiți în trei grupe, copiii au avut de prezentat următoarele situații: o experiență negativă pe care au trăit-o în grupul de prieteni, la școală sau acolo unde locuiesc. În același timp, pe roluri, aceștia au povestit cum au gestionat cazul la momentul respectiv și cum consideră că ar fi trebuit să se comporte.

Dincolo de emoții, toți copiii s-au descurcat foarte bine și au evidențiat faptul că în orice situație cel mai important este să comunici, să îi respecți pe cei din jur și să soliciți sprijinul unui adult atunci când ai nevoie de ajutor.

La final câștigătorii au primit tricouri cu mesaje preventive, iar ocupații locurilor 2 și 3 materiale promoționale din partea organizatorilor.

Un alt concurs va fi organizat și mâine, fiind invitați tot reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Articolul precedentMinistrul Sănătății, la Giurgiu: ,,Este nevoie de o reabilitare completă și de extinderea Spitalului Județean de Urgență Giurgiu!”
Articolul următorPaştele Catolic, sărbătorit şi la Giurgiu!