De câteva zile de ger, de atât a fost nevoie pentru ca trotuarele din Giurgiu să se acopere de gheaţă. Grav este că patinoarul improvizat nu a fost curățat nici astăzi, deşi prima zăpadă s-a depus miercuri, 28 noiembrie.

Pe trotuare, câţiva muncitori încearcă să spargă gheaţa cu lopata. În lipsa unor soluţii antiderapante, poleiul se formează din nou în urma lor.

Trotuarele acoperite de un strat gros de gheață  dau mult de furcă pietonilor.  Și pe aleile dintre blocuri nu a intrat nimeni să cureţe. Pietonii fac slalom între maşinile parcate şi porţiunile fără gheaţă. Din păcate, de multe ori, singura cale pe care au putut-o alege pentru a nu aluneca a fost să meargă tot pe şosea.

În zonele intens circulate, polițistii au avut grijă ca pietonii să nu cadă de pe carosabil direct în fața mașinilor. Conform legii, trotuarele şi carosabilul sunt în grija  administratorului drumului. Administratorul drumului public este obligat să asigure viabilitatea acestuia, însemnând chiar şi curăţarea de gheaţă. Proprietarii sunt obligaţi, la rândul lor, printr-o hotărâre de Consiliu Local, să asigure curăţarea aleilor de acces spre proprietate. Agenţii economici trebuie și ei să se asigure că zonele de acces sunt curate şi nu sunt un pericol pentru pietoni.

În tot acest timp, giurgiuvenii se înghesuie la Urgenţă cu genunchii striviţi şi mâinile rupte. Numai în ultimele zile au fost consultate zeci de persoane.

Articolul precedentTrei accidente rutiere din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum
Articolul următorAngajații DGASPC Giurgiu declanșează acțiunile de protest, din cauza neplății salariilor