Punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria, de la Giurgiu, este extrem de aglomerat, în această seară, pe sensul de ieşire din România. Sute de camioane formează o coloană de până la zece kilometri.

Timpii de aşteptare pentru control sunt de o oră, potrivit Poliției de Frontieră, dar șoferii spun că trebuie să aștepte ore întregi pentru efectuarea formalităților de frontieră.

Coloana de automarfare se întinde pe unul dintre sensurile de mers ale DN 5, Giurgiu-București, dar și pe șoseaua de legătură dintre DN 5 și Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

Traficul greu are valori ridicate și din cauză că autoritățile bulgare au dispus controale riguroase la transporturile de porci și produse din carne de porc, ca urmare a apariției pestei porcine. De altfel, în zilele de miercuri și joi, se înregistrează valori crescute la traficul greu, foarte mulți transportatori mergând să livreze sau să încarce mărfuri în Turcia, Bulgaria sau Grecia.

Menţionăm că, la frontiera cu Bulgaria, pe sensul de ieșire, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile bulgare, în Punctul de Trecere a Frontierei Russe.

Articolul precedentȘase bărbați, cercetați pentru introducerea de bunuri contrafăcute în țară
Articolul următorMașinile cu volan pe dreapta,ar putea fi interzise!