Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat, luni seară, că au fost identificate soluții pentru creșterea numărului de paturi pentru pacienții cu Covid-19 care necesită internarea la Secțiile ATI. „Se pot găsi soluții, pentru creșterea numărului de paturi”, a susținut Arafat, care a precizat că speră să nu se ajungă la noi măsuri restrictive sau la carantină.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.972 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Îngrijorarea vine însă de la faptul că tot mai multe persoane prezintă forme grave care necesită internarea în Secțiile de Terapie Intensivă.

Asta în condițiile în care, luni, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.238. Dintre acestea, 1.225 sunt internate la ATI.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat, luni seară, în cadrul, unei conferințe de presă susținute la Ministerul Sănătății că au fost identificate o serie de soluții pentru creșterea numărului de paturi. Arafat a precizat că există un număr suficient de medici.

Totodată, Raed Arafat a lansat un nou apel „să respectăm regulile ca să reușim să trecem prin acest moment”.

Arafat a susținut că vaccinarea este o altă soluție pentru reducerea numărului mare de cazuri care ajung la ATI.

„Pe lângă măsurile de protecție, una dintre cele mai importante măsuri este vaccinare”, a susținut Arafat, care a precizat că pentru această etapă nu se impun noi măsuri restrictive sau de carantină.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentDan Motreanu: „Am votat pentru eliminarea barierelor tehnice și naționale din calea comerțului cu produse pentru construcții și asigurarea liberei circulații a acestora pe piața internă UE”
Articolul următorElevii de clasa a VIII-a din Giurgiu, premiați pentru cele mai bune eseuri despre orașul lor