În fiecare an, pe data de 3 aprilie, se celebrează Ziua Jandarmeriei. Anul acesta se împlinesc 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.

Jandarmeria Română a fost întemeiată la 3 aprilie 1850, ca forţă pentru privegherea siguranţei publice şi ţinerea unei bune orânduieli. Astăzi, Jandarmeria Română, structura militară subordonată Ministerul Afacerilor Interne, are atribuţii în menţinerea şi restabilirea ordinii şi liniştii publice, transportul şi pază valorilor, bunurilor şi materialelor periculoase şi pentru pază şi apărarea obiectivelor de importantă deosebită. Jandarmii au participat la misiunile şi operaţiunile desfăşurate în afara teritoriului naţional, în sprijinul păcii şi al securităţii sau pentru gestionarea situaţiilor de criză.

 

Au sădit 171 de copaci 

 
În acest an, jandarmii giurgiuveni au marcat Ziua Armei, 3 Aprilie, într-un mod cu totul deosebit. Conștienți de importanța unui mediu sănătos, jandarmii au plantat 171 de puieți de stejar în Pădurea Bălănoaia, număr care simbolizează aniversarea a 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei.
Imagine
Alături le-au fost reprezentanți ai Direcției Silvice Giurgiu, iar activitatea s-a desfășurat cu respectarea normelor de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS CoV-2.
Imagine
„Nu suntem la prima participare de acest gen și putem spune că am contribuit la campaniile „România prinde rădăcini”, „Ora Pământului’’, „Plantăm fapte bune în România” sau „Plantăm, protejăm, iubim natura”. Fiind parte a comunității, implicarea noastră este firească și încurajăm cât mai mulți voluntari să participe la astfel de acțiuni. La mulți ani, jandarmi giurgiuveni! La mulți ani, Jandarmeria Română!”, se arată într-o postare a Jandarmeriei Giurgiu pe pagina de socializare a instituției. 

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentPercheziții la protestarii antirestricții din Capitală. 22 de persoane vor fi duse la audieri
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 3 aprilie 2021