Cu ocazia Zilei europene de prevenire a furturilor din locuințe, polițiștii giurgiuveni vor desfășura o serie de activități preventive în scopul conștientizării de către cetățeni a necesității adoptării unei atitudini prudente în raport cu locuința și bunurile proprii.

Miercuri, 19 iunie a.c., în conformitate cu Decizia adoptată de Consiliul Administrativ al Rețelei Europene de Prevenire a Criminalități, va fi lansat, la nivel european, conceptul Ziua Europeană de prevenire a furturilor din locuințe, pentru care România și-a manifestat acordul de implementare, alături de alte 11 state membre U.E.

În data de 19 iunie, Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu va organiza un seminar pe tema prevenirii furturilor din locuințe, la sediul Primăriei orașului Bolintin –Vale, dar și activități preventive stradale în zona de competență a Secției nr.3 de Poliție Rurală Bolintin-Vale.

Activitățile preventive se adresează persoanelor vârstnice, persoanelor care locuiesc în zone izolate, dar și proprietarilor locuințelor din cartierele rezidențiale.

Activitățile sunt organizate cu sprijinul autorităților publice locale care vor asigura participarea la seminar a persoanelor din orașul Bolintin-Vale, persoane ce fac parte din grupul țintă, iar reprezentanți ai autorităților publice locale din mediul rural ne vor însoți în zonele izolate, în cartierele rezidențiale și la domiciliul persoanelor vârstnice care locuiesc singure.

Activitățile preventive vor fi realizate de către polițiști din cadrul Formațiunii de Proximitate a Poliției Orașului Bolintin-Vale, polițiști din cadrul structurilor de ordine publică ale Secției de Poliție Rurală nr.3 Bolintin-Vale, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu și reprezentanți ai unei societăți de asigurări din Giurgiu.

Vor fi vizualizate clipuri cu informații preventive, vor fi postate afișe și distribuite flyere cu recomandări preventive.

 

Articolul precedentIncendiu devastator la Gostinu. Au ars 100 de pui și 2.000 de baloți
Articolul următorTrafic aglomerat la ieșirea din Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Russe