Centrul Info Trafic informează că în această dimineață nu sunt drumuri naționale cu circulația oprită din cauza ninsorii. Potrivit sursei citate, se circulă în condiții de iarnă în judeţele aflate sub atenţionarea meteorologică de cod galben de ninsori, printre care și Giurgiu.

Polițiștii atrag atenția șoferilor să-și asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; înainte de a pleca la drum, să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire şi să le folosească adecvat în trafic, pentru a vedea şi a putea fi observaţi de ceilalţi şoferi.

Totodată, aceștia trebuie să aibă autovehiculul echipat cu pneuri corespunzătoare;să circule cu viteză redusă; să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă; să nu efectueze depăşiri riscante; să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor;să adopte permanent o conduită preventivă la volan, acordând o atenţie mult mai mare faţă de restul perioadei anului, când carosabilul este uscat.

 

Articolul precedentPoliţişti, jandarmi şi pompieri, mobilizaţi pentru ninsorile abundente aşteptate
Articolul următorPercheziții la Giurgiu la evazioniști cu deșeuri feroase