Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu va angaja, în acest an, 25 de asistenți maternali profesioniști.

Recrutarea persoanelor care doresc să devină asistenți maternali profesioniști a fost  deja demarată. În acest sens, D.G.A.S.P.C. Giurgiu a solicitat sprijinul autorităților locale. În această perioadă, sunt transmise informări către toate primăriile din județ pentru ca astfel persoanele care doresc să devină asistenți maternali să își poată depune dosarul la D.G.A.S.P.C. Giurgiu în vederea evaluării.

În procesul de evaluare a solicitanților, în vederea stabilirii capacității  de a oferi îngrijire potrivită copilului care necesită o măsură de protecție,  vor fi avute în vedere mai multe aspecte, printre care  condițiile materiale, starea de sănătate (atât a solicitantului,  cât şi a tuturor celor care locuiesc împreună cu acesta),  aptitudini parentale, profilul moral.

“Numai persoanele selectate vor urma cursuri de formare profesională; după obținerea atestatului de asistent maternal profesionist (atestat care va fi emis de către Comisia pentru Protecția Copilului Giurgiu), persoanele respective vor fi angajate ca salariați ai D.G.A.S.P.C. Giurgiu”, a declarat Dan Valentin Sima, director general al D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

Extinderea  rețelei de asistență maternală  se face  în cadrul unui  proiect cu finanțare europeană proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”,  derulat  de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, în parteneriat cu cele 47 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din țară.

La nivelul județului Giurgiu, în decurs de 5 ani, vor fi angajați 125 de asistenți maternali profesioniști (25 asistenți maternali profesioniști  pe an) iar cei 139 de asistenți maternali profesioniști angajați în prezent la D.G.A.S.P.C. Giurgiu vor urma cursuri de formare profesională continuă.

Articolul precedentUn șofer băut a acroșat un stâlp metalic dintr-o benzinărie
Articolul următorUn copil instituționalizat a fost salvat cu elicopterul SMURD