Eurodeputatul Dan Motreanu a afirmat, recent, că România este prezentă cu 11 participanți, dintre care 9 companii și două institute, în cadrul grupului de lucru al Comisiei Europene pentru creșterea producției de vaccinuri împotriva COVID-19. Acestea participă în procesele de selecție în vedere implementării a 4 faze strategice: producție de vaccin, îmbuteliere, finisare, distribuire și consumabile.

Imagine
 
„Pentru producția nanoparticulelor lipidice solide (folosite în vaccinurile ARNm – Pfizer- BioNtech și Moderna ca vehicul de livrare), România este prezentă cu 11 participanți în procesul de selecție și stăm, de departe, cel mai bine din Europa de Est: Bulgaria este prezentă doar cu 3 companii, Ungaria cu 3 și Slovenia cu 1. Acest lucru confirmă că suntem în proces de selecție pentru partea de PRODUCȚIE.
Una dintre companii va fi evaluată de grupul operativ al Comisiei Europene pentru etapa de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19.
Reașezăm România pe drumul cel bun și reparăm catastrofele făcute în timpul guvernării PSD, când institutul Cantacuzino a fost desființat și îngropat, iar compresoarele de răcire din sala de pregătire au fost vândute efectiv la fier vechi”, a concluzionat Motreanu.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentLocalitatea Slobozia, la un pas de carantină. Rata infectărilor, în creștere în județul Giurgiu
Articolul următorBilanț coronavirus: 4.151 de cazuri noi și 97 de decese. Vezi situația pe fiecare județ