„Am asistat astăzi la Strasbourg la discursul președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, privind starea Uniunii în 2021”. afirmă eurodeputatul Dan Motreanu.

Potrivit acestuia, țările Uniunii au trecut împreună prin cea mai mare criză sanitară mondială.
Imagine
„Aceasta este Calea Europeană și a functionat foarte bine! Uniunea a reușit să livreze la timp vaccinuri cetățenilor săi care acum sunt protejați în proporție de 70%. Jumătate din producția de vaccinuri a UE a fost exportată în alte zone ale lumii. Până la sfârșitul anului vor fi exportate 700 de milioane de doze, Uniunea Europeană fiind singura regiune care a acționat atât de generos. În plus, UE a reușit să își unească forțele pentru a învinge șocul economic provocat de pandemie, prin mobilizarea a 750 de miliarde de euro pentru redresarea economică a tuturor statelor membre.
Președintele CE, Ursula von der Leyen, a anunțat o serie de inițiative ce vor urma în diferite domenii, precum:
Sănătate:  -o nouă misiune de pregătire și reziliență în materie de sănătate pentru întreaga Uniune, în valoare de 50 de miliarde EUR până în 2027.
– o nouă strategie europeană pentru asistență medicală și accesul tuturor europenilor la îngrijire medicală de calitate .
Tineret:  un nou program – ALMA, similar cu Erasmus, care va da posibilitatea de a lucra temporar, într-un alt stat membru, tinerilor neîncadrați profesional sau care nu urmează un program educațional sau de formare.
-Fiscalitate: taxarea echitabilă a marilor companii multinaționale în statele UE în care acestea realizează beneficii și combaterea fraudei fiscale.
-Demnitate: o lege pentru combaterea violenței împotriva femeilor.
-Presă: o nouă lege va întări libertatea presei, protecția jurnaliștilor și apărarea democrației în țările UE”, a

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedent1.600 de bunuri contrafăcute, estimate la 145.000 de lei, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni
Articolul următorFlorin Cîțu conduce România cum și-a condus propria firmă: ZERO CIFRĂ DE AFACERI și acumulare de PIERDERI și DATORII