Centrul pentru persoane vârstnice din Oncești a primit ieri, vizita unui grup de colindători de la Școala Gimnazială  nr. 1 din localitatea Ghimpați.

Însoțiți de trei cadre didactice, elevii au fost prezenți în mijlocul beneficiarilor de servicii sociale în acest cămin, încântându-i cu frumusețea obiceiurilor de iarnă.

Totodată, le-au dăruit fructe, cozonaci și flori celor 38 de persoane vârstnice instituționalizate.

Iniţiativa de organizare a acțiunii intitulate “Un măr, o floare și-o urare” aparține Școlii Gimnaziale nr.1 din Ghimpați, al cărei director este prof. Marin Ileana. Cadre didactice, elevi și părinți, precum și Biserica din satul Copaciu s-au implicat în derularea acestei acțiuni caritabile, desfășurate în scopul încurajării generozității.

“A devenit un obicei ca în preajma sărbătorilor de iarnă, elevii să dăruiască. Începând cu mici atenții schimbate între colegi și ajungând la donații de sume de bani sau alimente oferite celor nevoiași. În acest an, elevii au desfășurat această acțiune umanitară la  Centrul pentru persoane vârstnice Oncești. Prof. Anicescu Gabriela și  prof. Fieraru Gina Andreea au coordonat grupurile de colindători. Cred că un dascăl are menirea de a învăța copiii să dăruiască. De la un simplu zâmbet, la o vorbă bună și ajungând la acțiuni care au ca scop să aducă bucuria în sufletele celor de lângă noi.Cineva spunea: <<avem ochi pentru a exprima cu ei chipul iubirii ce se căznește să iasă din sufletele noastre>>. Astăzi, ochii acestor bunici ne-au arătat cât de multă iubire s-a cuibărit în sufletele lor” , a declarat prof. George Dăscălescu.

 

Articolul precedentMăsuri privind drepturile salariale pentru personalul MAI, aplicabile de la 1 ianuarie
Articolul următorUrmărit internațional, depistat de polițiștii giurgiuveni