Competiția de vâslit în canotci de 10+1 ediția a VII-a, parte a campaniei Descoperă Rowmania, se va desfășura la Giurgiu duminică, 30 iunie, începând cu ora 9.00 la Centrul de Agrement Canal Cama.

Indiferent de vârstă, constituție sportivă și experiență, vă puteți aătura campaniei și puteți să formați echipajul de 11 campioni la vâslit, cu care să luați startul în competiția Descoperă Rowmania – concurs de vâslit viteză, în canotci de 10+1 locuri.

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie națională de promovare a patrimoniului național și urmărește descoperirea României naturale, prin promovarea mișcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

Concursul este însoțit anul acesta de un atelier pentru copii – o primă lecție de construcție a unei canotci. Copiii vor construi canotci în miniatură. Atelierul face parte dintr-un program mai amplu, Atelierul Mobil, care poate fi organizat în școli și presupune construcția unei canotci adevărate cu ajutorul elevilor. Atelierul și concursul vor fi completate de activități de ecologizare a zonei.

Din 2019, Descoperă Rowmania se alătură campaniei Apele Unite ale României (A.U.R) – Apa, A.U.R. pentru viață, care propune activități de educație non-formală, ecologizare și sport în aer liber în speranța angrenării comunităților într-un exercițiu de descoperire, prețuire și protejare a apelor ce le traversează, de valorizare a peisajului urban riveran. Un râu sănătos și iubit de locuitori poate contribui la consolidarea profilului identitar al localității.

PROGRAMUL ZILEI DE DUMINICĂ, 30 IUNIE, 2019

09:00 – 11:00 Înscrierea participanților (echipe)

09:30 – 11:00 Demonstrație de vâslit efectuată de Ivan Patzaichin și sesiune de antrenamente

11:05 – 11:15 Stabilirea ordinii de intrare în concurs și ședința tehnică (instructaj)

11:15 – 13:30 Desfășurarea concursului de canotcă 10+1 (concurs pe serii, semifinale, finala)

14:00 – 14:30 Festivitatea de premiere a concursului de canotcă 10+1

De la 10:00 la 14:00 copiii sunt așteptați să participe la un Atelier de construcție de machete de canotci.

Articolul precedentRidicare deviere de circulație pe Autostrada A1
Articolul următorEcologizare a malurilor Dunării, la Giurgiu, de ziua fluviului