Un grup de deţinuţi din Penitenciarul Giurgiu, însoţiţi de cadre ale unităţii penitenciare, preotul capelan şi reprezentantul organizaţiei  nonguvernamentale Prodocens Social au fost prezenți luni, 17 decembrie 2018, în mijlocul copiilor aflaţi în plasament la casa de tip familial Daniela.

Oaspeţii le-au adus celor 14 copii multe dulciuri, ornamente de iarnă, precum şi un brad natural înalt de doi metri. Copiii au cântat colinde, au povestit oaspeţilor despre preocupările şi dorinţele lor şi le-au răsplătit generozitatea dăruindu-le felicitări realizate de ei. Împreună, copii şi adulţi, au împodobit bradul şi au participat la un atelier ocupaţional confecţionând ornamente din hârtie creponată cu care  copiii şi-au decorat camerele. Timp de peste două ore, în Casa Daniela a fost o atmosferă desebită, încărcată de emoţie, pentru toţi participanţii la acest eveniment, pentru că toţi au dăruit dar au şi primit cadouri, fie că a fost vorba de dulciuri, de felicitări sau de un simplu zâmbet.

Acţiunea, organizată de Penitenciarul Giurgiu în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu a avut drept scop dezvoltarea de comportamente prosociale în rândul deţinuţilor precum şi diversificare activităţilor recreative şi de petrecere a timpului liber desfăşurate în beneficiul copiilor aflaţi în plasament.

Totodată, cele cinci persoane care execută pedepse privative de libertate, prezente la acest eveniment (persoane aflate în custodie penitenciară  în regim  deschis), au aflat informaţii  despre serviciile sociale oferite copiilor aflați în plasament în casele de tip familial din Giurgiu.   

Articolul precedentCe nereguli au găsit veterinarii la mierea de albine vândută pe piață?
Articolul următorCirculație în regim de iarnă. Nu sunt drumuri blocate sau închise, la Giurgiu