O coloană de camioane, care se întinde pe kilometri întregi, s-a format în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu în această după-amiază.

Șoferii sunt nevoiți să aștepte minim 4 ore pentru a putea ieși din țară, aglomerația fiind cauzată, potrivit ITPF Giurgiu, de faptul că, azi noapte, între orele 00.30-03.30, Agenția de control și Încasare Giurgiu nu a putut efectua formalitățile de încasare a taxelor de trecere a podului, motivul fiind acela de întrerupere a energiei electrice.
Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a luat toate măsurile pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Controlul se efectuează pe 5 artere destinate autovehiculelor de transport marfă, pe sensul de ieşire din Romania, respectiv 5 pe sensul de intrare.
În plus, partea bulgară a informat că prin Decizia Consiliului Local Silistra, a fost suspendată temporar circulaţia autovehiculelor cu masa de peste 3,5 t pe reţeaua de străzi a oraşului Silistra, motiv pentru care aceste mijloace de transport s-au îndreptat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră preponderent prin P.T.F. Giurgiu şi P.T.F. Calafat.

În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontiera prin PTF Giurgiu, pe ambele sensuri de deplasare, pentru 2.465 de  camioane.

În continuare, se recomandă șoferilor de automarfare utilizarea tuturor punctelor de trecere de la graniţa cu Bulgaria şi consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro.

 Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedent2.200 de cazuri active de COVID în județul Giurgiu. Majoritatea bolnavilor sunt spitalizați
Articolul următorZeci de tone de îngrășăminte chimice depozite ilegal, descoperite de polițiști, la Frătești