Sărăcia și conflictele din țările lor îi determină să încerce să ajungă prin orice mijloace, în țări europene. 

Este cazul a doi tineri libieni, care au fost descoperiți de polițiștii de frontieră giurgiuveni, sub vagonul unui marfar.  

Potrivit ITPF Giurgiu, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, ascunși sub vagonul unui tren de marfă, în zona boghiurilor, doi cetățeni libieni, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în Germania.

ieri, în jurul orei 07.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Feroviar, în stația comună de control Ruse Triaj, polițiștii de frontieră giurgiuveni aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au descoperit doi cetățeni libieni ascunși sub vagonul unui tren de marfă, în zona boghiurilor. Trenul marfar era încărcat cu electrocasnice și se deplasa pe ruta Turcia-Germania.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele descoperite sunt doi cetățeni libieni, în vârstă de 22, respectiv 34 de ani. Aceștia au declarat că au plătit unui cetățean sirian suma de 3.000 euro fiecare, cu scopul de a-i ajuta să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, cetățenii libieni au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentCulisele statului paralel – Interese uriașe la Metrorex. Afaceri de milioane de euro
Articolul următor1.331 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2! Situația din fiecare județ!