Mai mulți conducători auto sunt cercetați de polițiști după ce, aflându-se sub influența alcoolului, au comis mai multe infracțiuni la regimul rutier.

Sâmbătă, 27 aprilie a.c., în jurul orei 01.10, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 50 ani, domiciliat în comuna Prundu, județul Giurgiu, care a condus pe strada Linia Mare, din satul Prundu, un moped neînregistrat sau neînmatriculat în circulație fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Persoana depistată a fost testată cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1.19 mg./l. alcool pur în aerul expirat însă a refuzat să fie transportată la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuz sau sustragere de la recoltare de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vineri, 26 aprilie a.c., polițiștii  au depistat un bărbat în vârstă de 68 ani, domiciliat în comuna Daia, județul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe strada Caisului din comuna Daia, sat Plopșoru, județul Giurgiu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, fapt atestat de aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0.82, mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Întrucât conducătorului auto i s-a solicitat să fie transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și acesta a refuzat, în cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la recoltare de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot vineri, 26 aprilie a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Mihăilești, au oprit pentru control pe Drumul Național 6, pe raza localității Mihăilești, județul Giurgiu, un autoturism condus de un bărbat de 42 ani, din municipiul București, aflat sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Centrul de permanență Buturugeni, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot în data de 26.04.2019, în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Comana, au depistat în trafic un tânăr în vârstă de 31 ani, din comuna Vărăști, județul Giurgiu, care a condus autoturismul pe strada Filip Corlătescu (Drumul Comunal 83), din satul Dobreni, comuna Vărăști, județul Giurgiu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, aspect constatat în urma testării cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1.24 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Centru de Permanență Colibași, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cele două cauze au fost întocmite dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Recomandări pentru conducătorii auto și pietoni:

-Nu conduceți autovehiculele sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise;

-Adaptați viteza la condițiile traficului și păstrați distanța regulamentară în mers;

-Nu folosiți telefonul și nu desfășurați alte activități de natură a vă distrage atenția în timpul mersului;

-Folosiți centurile de siguranță – vă pot salva viața;

-Traversați numai prin locurile permise și numai după ce vă asigurați;

-Când nu există  trotuar, circulați pe partea stângă a drumului.

Articolul precedentCoadă de câţiva kilometri, la ieşirea din ţară spre Bulgaria
Articolul următorRedacția Realitatea de Giurgiu vă urează un Paște Fericit!