Două dintre cele mai puternice nave de război ale României sunt în misiune pe Dunăre. Marinarii militari au oprit în mai multe porturi, iar pe 14 și 15 mai  vor poposi și în portul Giurgiu, unde publicul va putea să viziteze cele două nave militare din dotarea Flotilei Fluviale, un monitor şi o vedetă blindată.

Vizitatorii sunt aşteptaţi la bordul navelor militare, între orele 14.00-18.00, pentru a afla din specificul vieţii de marinar militar şi să descopere dotările celor două nave militare. Monitorul 47 și Vedeta Blindată 178, din cadrul Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, execută, de la Brăila până la Orșova, un marș de instrucție în vederea perfecționării deprinderilor ofițerilor în conducerea navelor și a echipajelor pentru exploatarea tehnicii de luptă și a armamentului de la bord.

Navele își vor încheia misiunea joi, 16 mai, când vor acosta în Portul Militar Brăila. La bordul navelor fluviale, se vor afla și elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari ai Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.

Flotila Fluvială este structura Forţelor Navale Române care asigură libertatea de navigaţie pe fluviul Dunărea, de la intrarea în ţară până la gurile de vărsare, cu braţele şi canalele adiacente, respectiv Delta Dunării şi zona lagunară.

Articolul precedentActivităţi de braconaj piscicol, combătute de polițiștii de frontieră
Articolul următorȘase tineri din Giurgiu au furat haine noi dintr-o locuință