În ultimele 24 de ore, județul Giurgiu s-a aflat sub două avertizări meteorologice de caniculă și vijelii puternice, cu rafale de peste 80-100 km/h.

În astfel de condiții, incendiile sunt și mai periculoase. Vântul favorizează propagarea flăcărilor, iar când temperaturile sunt foarte ridicate și este secetă, incendiile se pot extinde într-un timp foarte scurt.
 
Pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu au avut două intervenții de stingere a unor incendii de miriște și vegetație uscată, ieri după-amiază și azi-noapte, amblele în localitatea Vieru.
În primul caz, flăcările se manifestau aproape de curțile oamenilor și doar intervenția rapidă și coordonată a acestora a făcut ca incendiul să fie stins la timp. Au ars aproximativ 5.000 mp de miriște de grâu și lăstăriș, pe mai multe laturi de teren. În cel de-al doilea caz, a ars aproximativ un hectar de vegetație uscată.
Reamintim faptul că, potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedent100% | Caz HALUCINANT: Halva cu… SĂPUN și fistic, pe raftul magazinelor din România – Care sunt explicațiile
Articolul următorSute de parfumuri și încălțăminte contrafăcute, descoperite la Giurgiu