Polițiștii giurgiuveni vor fi mai vigilenți în privința șoferilor care se urcă drogați la volan. Asta deoarece au un echipament care îi va ajuta să determine exact ce droguri au consumat conducătorii auto înainte de a-i duce pentru prelevarea de probe biologice.

Primăria Giurgiu a achiziționat un aparat de testare în trafic al şoferilor pentru consumul de droguri. Analizorul de droguri poate testa până la opt tipuri de narcotice.

Anunțul privind achiziția aparatului de testare împotriva drogurilor a fost făcut astăzi într-o conferință de presă, de către primarul Nicolae Barbu și șeful Serviciului Poliției Rutiere Giurgiu, comisar șef Marian Popescu. Echipamentul va fi utilizat de către polițiștii rutieri printr-un protocol care va fi încheiat cu Direcția Poliției Locale.

Analizorul de droguri DrugTest 5000 analizează probele de salivă prelevate de la subiecți și identifică tipul de drog folosit, fie că este vorba despre canabis, cocaină, amfetamine sau opiacee.

Pe lângă diagnosticare, acesta are capacitatea de a stoca datele, ce pot fi folosite pentru realizarea de statistici privind consumul de droguri în rândurile șoferilor giurgiuveni. Memoria sa internă este de 500 de teste. Mai mult, aparatul este portabil, iar polițiștii îl pot folosi atât în trafic, cât și la sediu.

Astfel, după ce aparatul identifică tipul de drog folosit, șoferul este escortat la spital, pentru proba de urină.

Potrivit polițiștilor rutieri, în cursul acestui an au fost descoperiți 56 de tineri aflați sub influența drogurilor la volan.

Articolul precedentBeat și fără permis, a accidentat doi oameni și a fugit!
Articolul următorUn copil din județul Giurgiu şi-a pierdut un deget după ce o petardă i-a explodat în mână