Hotărârea de a se formula subiecte mai ușoare la Evaluarea Națională fost luată deoarece, în opinia ministrului Educației, „subiectele grele de la simulare îi împing pe părinți să ia meditații”.

Ecaterina Andronescu va discuta cu oficialii CNEE despre subiectele grele din simulări şi examene. Ministrul se va implica în formularea subiectelor formulate pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat. Rezultatele dezastroase de la simulări vor duce la discuţii între Ministerul Educaţiei şi Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare pentru coborârea nivelului subiectelor la nivelul pregătirii.
„Subiectele trebuie să fie la nivelul modului în care am predat și la nivelul cerut de programă, nu prin abordarea unor subiecte de acest fel, să-i împing pe părinți să se ducă să ia meditații pentru că altfel nu fac față copiii lor programei la oricare dintre discipline, despre oricare am discuta”, a comentat Ecaterina Andronescu într-un interviu.
Ministerul Educaţiei a publicat, vineri, rezultatele la simularea la examenul de Bacalaureat, probe ce au fost susţinute de aproximativ 300.000 de elevi din ţară. Notele obţinute nu se contestă şi pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depuse de elevi sau de părinţii acestora.

Simularea s-a adresat elevilor înscrişi în clasele a XII-a/zi şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă la începutul anului şcolar 2018-2019, dar a implicat şi participarea elevilor claselor a XI-a zi şi a XII-a seral/frecvenţă redusă, învăţământ de masă (în total, aproximativ 300.000 de elevi).

„Nu aş putea să spun că sunt mulţumitoare rezultatele, dacă acestea ar fi fost rezultatele la clasa a VIII, au promovat 52%. Mi se pare că e nemulţumitor, au promovat adică au luat note mai mari de 5. Rezultatele de la evaluarea de la a opta au fost teribil de nemulţumitoare, e un semnal de alarmă”, a spus Ecaterina Andronescu după anunţarea rezultatelor.

În ceea ce priveşte rezultatele de la clasa a VII-a, 60% dintre cei are au luat peste 5, au luat, de fapt, între 5 şi 7: „Acesta e al doilea motiv de nemulţumire, sunt note mici”, a spus Andronescu. Ministrul a adăugat că au primit nota 10 doar 11 copii. Totodată, rezultatele pe ţară au fost mai bune la română, decât la matematică, unde doar 36% dintre elevi au putut lua peste 5. „Strigătul meu e o rugăciune către profesorii de matematică, să completeze lacunele”, a spus ministrul. Rezultatele cele mai bune sunt în Bucureşti – 70% promovabilitatea – şi în judeţele care mereu obţin rezultate bune, a adăugat ministrul Educaţiei.

Testele grilă au fost experimentate anul acesta în premieră pe elevii de clasa a VII-a, cu scopul introducerii lor la examenul propriu-zis de Matematică de la Evaluarea Națională anul următor, a prevăzut Ministerul Educației în documentele oficiale de organizare a simulării,

Articolul precedentImpact între o mașină cu muncitori și un TIR, la Jilava, din cauza unui șofer din Giurgiu. Un mort și mai mulți răniți
Articolul următorCurățenie de primăvară în Giurgiu, cu prilejul Zilelor Municipiului