În ultimele săptămâni, echipajele specializate ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vlașca al  judeţului Giurgiu au avut nu mai puţin de șapte intervenţii pentru căutarea, salvarea și acordarea primului ajutor medical persoanelor ce au suferit accidente prin submersie (înec), din păcate soldate cu șapte decese.

Ieri, echipaje mobile din cadrul ISU au organizat acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor cu privire la alegerea locurilor amenajate pentru scăldat și activități recreative.
Acțiunile s-au desfășurat în următoarele zone: plaja Gostinu; plaja veche; groapa de cenușă; barajul Mihăilești; podurile Grădinari și Malu Spart; localitățile Bolintin Vale, Bolintin Deal, Buturugeni, Zorile, Tântava, Mihai Vodă.
Pentru siguranța cetățenilor, mesajele transmite de ISU Giurgiu au fost următoarele:
– evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă care au maluri abrupte, curenţi puternici, albiile nămoloase, acoperite de plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
– alegeți locurile special amenajate pentru înot;
– nu intrați singuri în apă, mai ales dacă nu știți să înotați foarte bine;
– nu săriți de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcție;
– nu intrați în apă dacă ați consumat băuturi alccolice, seara târziu sau pe timp de noapte.
– nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi în apă. Nu uitaţi că cei mici sunt imprevizibili: ei trebuie să se scalde numai sub controlul părinţilor sau altor persoane adulte, chiar dacă ştiu să înoate.