Farmaciile din România care vor vinde medicamente mai scump decât prețurile aprobate de Ministerul Sănătății vor fi amendate și închise. Guvernul a aprobat, joi, 23 august, o ordonanță de urgență prin care a modificat Legea farmaciei, adăugând noua prevedere.

Cea mai importantă prevedere ține de prețurile medicamentelor. Astfel, unitățile farmaceutice care vor vinde medicamente ale  căror prețuri cu amănuntul vor fi mai mari decât cele aprobate de către Ministerul Sănătăţii vor fi sancționate cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei și acestea vor rămâne fără autorizație de funcționare.

În același timp, în vederea asigurării unei supravegheri eficiente și riguroase a activităților desfășurate în unitățile farmaceutice, actul normativ aprobat de Guvern mai prevede ca inspecția de supraveghere a activității unităților farmaceutice va fi exercitată de către personalul împuternicit din cadrul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale.

Ordonanța de Urgență va intra în vigoare la 30 de zile de  la data publicării în Monitorul Oficial, iar în termen de 60 de zile de la aceasta Ministerul Sănătății va elabora normele de aplicare a documentului.

Articolul precedent130 de percheziţii!Măsuri asigurătorii pentru bunuri de 4.000.000 de lei! 
Articolul următorAu furat măgarii din curțile oamenilor și i-au vândut