Autorităţile au aprobat, miercuri, Programul de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie. Fermierii giurgiuveni care cresc suine pentru purcei pot primi un avans, de maximum 30 de procente din întreaga investiţie.

Prin această ordonanţă de urgenţă a fost reglementată definirea clară a beneficiarilor care trebuie să respecte criteriile microîntreprinderilor sau întreprinderilor mici și mijlocii, dar şi tipurile de investiții și costuri eligibile. Totodată, a fost stabilită ca și cheltuială neeligibilă taxa pe valoarea adăugată aferentă cheltuielilor. Această schemă de ajutoare nu se aplică solicitanţilor care au efectuat dezmembrări sau divizări ale exploataţiei începând cu 1 ianuarie 2017.

Fermierii giurgiuveni trebuie să se prezinte la Direcţia Agricolă Judeţeană ca să încheie contractele de finanţare, instituţia fiind şi cea care aprobă suma necesară realizării investiţiei.

Astfel, pentru realizarea investițiilor finanțate prin Programul de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie, fermierii pot primi un avans, în procent de maximum 30 de procente din totalul finanțării eligibile.
Guvernul urmează să stabilească acțiunile, criteriile și categoriile de cheltuieli pentru care se pot efectua plăţi în avans.

Articolul precedentCod galben de ceață în mai multe localități din județul Giurgiu
Articolul următorAproximativ 142.000 de comprimate cu substanţe dopante, descoperite de poliţiştii de frontieră de la PTF Giurgiu