Polițiștii de imigrări din Giurgiu, în urma acțiunilor întreprinse împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Combaterea Șederii Ilegale – Direcția Migrație, au depistat o femeie din Filipine, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere.

Aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 400 lei, iar pe numele său a fost emisă decizie de returnare prin care este obligată să părăsească țara în termen de 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al Judeţului Giurgiu, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Combaterea Șederii Ilegale – Direcția Migrație au desfăşurat săptămâna trecută, o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii au depistat o femeie din Filipine, în vârstă de 47 de ani, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aceasta nu a părăsit teritoriul ţării noastre la expirarea dreptului de şedere conferit prin permisul unic, cumulând 11 zile de ședere ilegală.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acesteia o decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească ţara în termen de 15 zile. Totodată, aceasta a fost sancţionată contravenţional cu suma de 400 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

        

***

Sursa: Realitatea de Giurgiu