Peste 70 de grade Celsius – este temperatura la care se poate ajunge în aceste zile într-o maşină lăsată la soare cu geamurile închise. Un geam normal are efect de lupa când soarele bate direct în el, iar înăuntru se formează o atmosfera irespirabilă. Foliile solare sunt o soluţie şi tot mai mulţi giurgiuveni le caută.

Foliile de protecţie trebuie montate doar în service-uri autorizate de Registrul Auto Român. Sunt solicitate foliile cu densitate mare.

Legea îi pedepseşte pe cei care circulă cu folii neomologate. Pe geamurile din spate şi pe lunetă, pot pot avea orice opacitate. În schimb, în faţă nu trebuie să aibă o transparenţă mai mică de 70 la sută, iar pe parbriz sunt strict interzise. Dacă ignoraţi aceste aspecte, puteţi primi o amendă de 1.300 lei şi vi se va reţine certificatul de înmatriculare.

O folie omologată aplicată blochează 99 la sută din razele UV și oferă o protecție termică de 20-70 la sută față de un geam obișnuit. Atenţie însă, dacă nu respectaţi o serie de reguli, puteţi avea probleme serioase cu legea.

Articolul precedentȘi-a terorizat vecinii. „Stăm lângă un focar de infecţie! Ne-au invadat şobolanii!”
Articolul următorCentru integrat de servicii sociale pentru persoane vârstnice, la Malu