Un incident s-a petrecut astăzi în Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu, un gardian fiind atacat de un deținut pe care îl escorta către cabinetul medical.

Potrivit unui comunicat al Penitenciarului Giurgiu, astăzi, în jurul orei 9.00, cu ocazia preluării din camera de deținere, în scopul prezentării la cabinetul medical, o persoană privată de libertate a încercat să exercite acte de violență fizică împotriva unui polițist de penitenciare.
Reacția rapidă a angajatului a permis doar vătămarea sa ușoară, în sprijinul său intervenind, cu promptitudine, membri ai echipei operative.
Deținutul în cauză a fost imobilizat și prezentat la cabinetul medical, fără a fi constatate leziuni.
De asemenea, polițistul de penitenciare a fost înlocuit din serviciu și prezentat la Serviciul de Medicină Legală Giurgiu pentru constatări de specialitate.
În conformitate cu prevederile legale, administrația locului de deținere a procedat la sesizarea Parchetului de pe lângă Judecatoria Giurgiu și a judecătorului de supraveghere a privării de libertate, pe numele persoanei private de libertate urmând a fi întocmit un raport de incident.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentAutorul tragicului accident de pe DN5, cu doi morți și șase răniți, a fost reținut
Articolul următorTeste gratuite Papanicolau și HPV pentru femeile din Giurgiu