Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat, ieri, un cetățean turc care a încercat să introducă ilegal în țară mai multe articole vestimentare, încălțăminte și parfumuri, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Ieri, în jurul orei 22.30, polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară,  controlul specific asupra unui autocar care efectuează transport regulat de persoane între Turcia şi România.

În urma controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit în cala mijlocului de transport, printre bagaje, mai multe pungi din plastic care conţineau articole vestimentare, încălțăminte și parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

În urma cercetărilor, a rezultat faptul că un cetățean turc, în vârstă de 33 de ani, pasager al autocarului, a achiziționat bunurile din Turcia, cu intenția de a le comercializa ulterior pe raza localității de domiciliu.

Bunurile, în valoare de aproximativ 48.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării verificărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, față de cetățeanul turc, pentru săvârșirea infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentIa pastila SRS! Parlamentul a provocat covidul printr-o moțiune simplă de cenzură
Articolul următorBilanț coronavirus 17 martie: 6.186 de cazuri noi și 89 de decese