Polițiștii giurgiuveni împreună cu efective din cadrul I.J.J. Giurgiu și polițiști locali au desfășurat, ieri, acțiuni comune de verificare, cu efective mărite, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2, la activitățile de verificare participând, în sistem integrat, 167 de forțe de ordine.

În cadrul acțiunilor a fost verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Astfel, au fost verificate 59 de societăți comerciale și 94 de obiective/locații de interes cu privire la respectarea recomandărilor/interdicțiilor pe timpul stării de alertă, 138 de mijloace de transport persoane, fiind legitimate totodată 1.163 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 96 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție dispuse în această perioadă.

Pe parcursul activităților de control polițiștii au adus la cunoștința cetățenilor necesitatea dar și obligativitatea respectării măsurilor de protecție, respectiv purtării măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura.

Polițiștii reamintesc faptul că, deși acționează preventiv, față de abaterile de la normele legale în vigoare vor fi luate măsurile legale care se impun.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentMiron Mitrea, la Realitatea PLUS, despre experiența proprie la vaccinare: „Am avut reacții puternice și mi s-a părut normal” – Cu ce ser s-a imunizat
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 171. Diana Șoșoacă dă târcoale social-democraților