ANM a emis o alertă meteo de cod portocaliu de depuneri semnificative de polei pentru București și în județele Giurgiu,  Ialomița, Prahova , Dâmbovița, Teleorman, Ilfov și Călărași. Avertizarea nowcasting a intrat în vigoare la ora 21.00 și este valabilă până la ora 3.00.

Giurgiuvenii au avut surpriza să-și găsească mașinile acoperite cu un strat gros de gheață joi dimineață. Cauza a fost fenomenul cunoscut drept „freezing rain” sau ploaia înghețată, care apare când ploaia întâlnește o suprafață foarte rece și îngheață instant.

Poleiul s-a format aproape peste tot, pe parcursul zilei, iar în seara de joi a fost și mai rău, pentru că a început din nou să plouă înghețat.

Opt județe au fost sub avertizare de cod portocaliu și alte opt, cod galben de polei. Fenomenul a fost accentuat de rafalele de vânt care au purtat stropii de ploaie înghețată chiar și cu 60 de kilometri la oră, au estimat meteorologii, astfel că în dimineața de vineri peisajul era și mai înghețat.

Poleiul s-a menținut pe tot parcursul zilei, pentru că temperaturile nu au depășit pragul de 0 grade pentru a permite dezghețul, iar pe alocuri a mai plouat, mărind stratul de gheață.

Vineri seara, meteorologii au emis o nouă atenționare de cod portocaliu de îngheț. Sâmbătă, precipitațiile vor fi și ele prezente dar se așteaptă o ușoară creștere a temperaturilor și o diminuare a poleiului.

Articolul precedentRestricții de tonaj pe DN5 între 1 Decembrie și Vama Giurgiu
Articolul următorUn microbuz cu pasageri a izbit un copac, pe Autostrada 1. Șase persoane au fost rănite