Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit 764 articole textile, bunuri inscripționate cu numele unor firme cunoscute pe care un cetățean turc a încercat să le introducă ilegal în țară.

Duminică, 9 septembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, ocazie cu care au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport, printre care şi un autocar care venea din Turcia.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, cantitatea totală de 764 articole textile, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorul bunurilor este un cetățean turc  în vârstă de 32 de ani. Persoana în cauză a declarat că transporta bunurile pentru un cetățean român a cărui identitate nu o cunoaște, nu deține documente de proveniență pentru acestea și nici nu avea cunoştinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 99.150 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punerea în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentZi decisivă pentru focarul de pestă porcină africană din Brăniștari
Articolul următorPorcii de lângă focarul de pestă din Brăniștari nu sunt infectați