Având în vedere interesul deosebit al cetățenilor din județul Giurgiu pentru înscrierea în Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, Agenția pentru Protecția Mediului Giurgiu aduce la cunoștința publicului interesat, următoarele:

Ghidul de finanțare a Programului  privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice  pentru producerea de energie electrică,  în vederea acoperirii necesarului de consum  și livrării surplusului în rețeaua națională, a fost aprobat prin Ordinul Ministrului Mediului nr. 1287 / 5 decembrie 2018 și a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 1061 / 14 decembrie 2018.

Toate datele, informațiile, instrucțiunile, comunicatele și alte documente relevante în legătură cu programul se publică pe pagina de internet a Administrației Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, la secțiunea Programe de finanțare.

Singurele date, informații și instrucțiuni valabile prezentate în mass-media referitoare la program sunt cele transmise sub forma comunicatelor de presă de către Administrația Fondului pentru Mediu și/sau Ministerul Mediului, conform art. 38, alin. 1 și 2  din prezentul ghid de finanțare.

Obiectul programului îl reprezintă finanțarea achiziționării și instalării sistemelor care folosesc sursele de energie regenerabilă, nepoluante.

Scopul programului îl reprezintă creșterea eficienței energetice, îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu și livrarea surplusului în sistemul energetic național.

 

 

Articolul precedentRazii ale polițiștilor giurgiuveni. Ce au descoperit oamenii legii
Articolul următorCod galben de ceață în mai multe localități din județul Giurgiu