Începând cu acest an, absolvenţii înregistraţi la AJOFM Giurgiu şi care se încadrează în muncă în termen de 60 de zile de la absolvire pot solicita prima de inserţie, care este în sumă de 1.500 lei.

Condiţia pentru ca absolvenţii înregistraţi la AJOFM Giurgiu să primească prima de inserţie este să-şi găsească un loc de muncă în cel mult 60 de zile de la absolvire.

Banii se acordă în două tranşe, prima tranşă, de 750 lei, se acordă la angajare, iar cea de-a doua, după expirarea perioadei de 12 luni de la angajare.

Potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care, în termen de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă de inserţie egală cu de trei ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării. Valoarea Indicatorului social de referință este de 500 de lei.


Persoanele care beneficiază de prima de inserţie au dreptul la menţinerea primei acordate şi în situaţia în care, în perioada de 12 luni de la angajare, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la primul angajator şi se încadrează, în termen de 30 de zile, la un alt angajator, în condiţiile în care încadrarea în muncă la cel de-al doilea angajator se realizează în aceleaşi condiţii, respectiv cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 12 luni.

 

Articolul precedentBani mai mulți pentru asistenții adulților cu handicap
Articolul următorCrește prețul gazelor naturale pentru consumatorii casnici