În conferința de presă de astăzi, 14 noimbrie, primarul Nicolae Barbu a făcut o trecere în revistă a lucrărilor de investiții începute în municipiu și aflate în diferite stadii de execuție.

Acesta a precizat că lucrările de asfaltare a străzilor de pământ din Ansamblurile 1 și 2 ale municipiului merg destul de greu, având în vedere că cei doi constructori au multe lucrări începute, se confruntă cu lipsă de personal sau apar multe probleme în execuție, de exemplu la canalizarea pluvială.

“Constructorul de la Ansamblul 1 mi-a promis că până pe 5 decembrie va termina toate cele nouă străzi pe care le-a avut în grafic pe anul acesta. Aici mă refer la cele trei pe care le-au făcut, Camei, Doicești și Digului, urmează intrarea Sloboziei, în prezent sunt pe Cocorului și pe intrarea Pajurei, au de făcut Cătunului, se lucrează la canalizarea pluvială pe Drumul Stăneștiului și intrarea Pajurei”, a mai precizat primarul Nicolae Barbu.

De asemenea, se lucrează la cele două puncte termice de la Giurgiu Nord (în curtea societății Tracum) si de la Istru. “Am speranța că până în primăvară vom face debranșarea în zonele respective și trecerea pe cele două puncte termice noi, cumulat cu dezafectarea țevilor supraterane care vin dinspre CET, urmând ca până în vara anului 2020 să trecem pe rețeaua nouă de încălzire a orașului, care va aduce o economie din limitarea pierderilor pe care le avem datorită conductei supraterane supradimensionată și prost izolată”, a explicat edilul șef.

Un alt șantier deschis în municipiu este cel pentru anveloparea celor șase blocuri din cartierul Policlinică. Lucrările sunt în grafic, având ca termen de finalizare opt luni de la ordinul de începere a lucrărilor. Primarul Nicolae Barbu a reamintit în conferință de presă principiul care a stat la baza stabilirii ordinii anvelopării blocurilor, și anume “primul venit, primul servit”, adică ordinea în care și-au depus dosarele.

Primarul a mai vorbit despre stadiul execuției parcărilor de domiciliu, pentru care constructorul a dat asigurarea că se vor finaliza până la finalul acestui an.

Articolul precedentZeci de locuințe ANL pentru tineri, la Giurgiu
Articolul următorVremea se răcește în următoarele zile. Cel mai frig va fi în Sud