Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:

  • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 10 situații
  • asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor, în urma a trei evenimente rutiere, astfel:
  • DC 142, în zona localității Copaciu. Evenimentul s-a produs, în această dimineață, fiind implicat un singur autoturism, în care se aflau conducătorul auto și doi pasageri. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere, un echipaj SMURD și o ambulanță SAJ. Autoturismul a fost găsit în afara părții carosabile. Unul dintre pasageri, un bărbat în vârstă de aproximativ 55 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportat cu ambulanța SAJ la spital.
  • pe A1, la km 31, în zona localității Bolintin Vale. Evenimentul s-a produs, ieri după-amiază, pe sensul de mers spre Pitești, între un autotren și un autoturism. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere, un echipaj SMURD și o ambulanță SAJ. Conducătorul autoturismului a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului din partea echipajului SAJ.
  • pe DN5B, în localitatea Ghimpați, la sensul giratoriu. Evenimentul s-a produs, ieri după-amiază, între un autoturism și o cisternă încărcată cu GPL. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere, dotată cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și o ambulanță SAJ. În autoturism se aflau două persoane, iar în cisternă doar conducătorul auto. Șoferul autoturismului a primit îngrijiri medicale la fața locului.
  • stingerea a patru incendii, în următoarele localități:
  • Dobreni: au ars deșeuri menajere și vegetație uscată, pe o suprafață de circa 50 mp. Au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași, cu o autospecială de stingere;
  • Brăniștari: a ars vegetație uscată, pe o suprafață de circa 100 mp. Au acționat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială de stingere;
  • Grădiștea: a ars vegetație uscată, pe o suprafață de circa 50 mp. Au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași, cu o autospecială de stingere;
  • Zboiu: a ars o anexă în care erau depozitate lemne, pe o suprafață de aproximativ 15 mp. Incendiul a pornit de la vegetația uscată și s-a extins la magazia respectivă, unde erau depozitate aproximativ trei tone de lemne. Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unui foc în aer liber, lăsat nesupravegheat.

          Reamintim faptul că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

          În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de depozite de lemne sau furaje, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

 

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentGiurgiu. Bărbat arestat preventiv pentru săvârşirea mai multor infracţiuni
Articolul următorBijuterii şi bunuri contrafăcute, estimate la o valoare de peste 450.000 lei, descoperite la PTF Giurgiu