Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române,Marius Militaru, a explicat în cadrul conferinței de presă de astăzi 11 august a.c., faptul că intervenția de la mitingul de aseară din Piața Victoriei, a fost justificată deoarece, în jurul orei 23:11, prefectul Capitalei a emis ordin ca Jandarmeria să acționeze în forță pentru ca zona să fie evacuată.

Haosul a început undeva la ora 14:00, însă conflictele între forțele de ordine și protestatari au avut loc seara.

”S-a aruncat cu obiecte de mobilier în jandarmi, aceștia au avut dreptul să se apere conform legii 550.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Întrebat de ce s-au folosit gaze lacrimogene și în zona unde nu erau acte de violență, răspunsul a fost în favoarea jandarmilor care au acționat împotriva tuturor protestatarilor.”Nu se poate face o delimitare matematica, în momentul în care forțele de ordine sunt atacate, aceștia ripostează.”

Iar cine sunt cei cărora li se vor face dosare penale, purtătorii de cuvânt au declarat că prezumția de nevinovăție funcționează pentru toată lumea.

Aceștia au mai subliniat că, oamenii aflați la protest au fost somați să părăsească zona unde se aflau grupurile violente cu semnale luminoase, însă au rămas impasibili, astfel că și-au asumat chiar și faptul că au fost răniți.

”Demisii? pentru ce demisii?”, a fost fraza cu care purtătorul de cuvânt a părăsit sala în care s-a ținut conferința de presă.

Articolul precedentJandarmi, polițiști și polițiști de frontieră, acțiune în Vama Giurgiu
Articolul următor64 de echipe lucrează la identificarea persoanelor implicate în violenţe