Omul de afaceri giurgiuvean Nelu Iordache a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală, alături de un alt afacerist, Imad Ali, cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală. Și firma lui Iordache, în calitate de persoană juridică, va fi judecată pentru evaziune.

„În luna decembrie 2012, inculpatul Iordache Nelu, a înregistrat în contabilitatea SC Romstrade SRL achiziții fictive de materiale de construcții în sumă totală de 58.921.812 lei, în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit și al deducerii nelegale de TVA. Facturile respective au fost emise de două societăți administrate de inculpatul Imad Ali. Prin aceste demersuri inculpatul a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 23.568.725 lei, din care s-a recuperat suma de 14.141.235 lei prin regularizarea taxei pe valoare adăugată aferentă facturilor respective.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 9.427.490 lei.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui număr de 2.362.057 acțiuni în valoare totală de 23.620.570 lei deținute de SC Romstrade SRL la o altă societate comercială.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză”, potrivit DNA.

 

 

Articolul precedentSpărgător de locuințe, prins de polițiști
Articolul următorAtenție fermieri! Ce ajutoare de stat mai acordă APIA