Chiar dacă România se confruntă cu o explozie a cazurilor de COVID-19, Guvernul nu va amâna alegerile din decembrie, a declarat, astăzi, la Giurgiu, primul ministru, Ludovic Orban.

Premierul a precizat că prelungirea mandatelor parlamentarilor peste termenul constituțional, „este încă o zi în care România este în pericol.”  

„Din punctul meu de vedere, alegerile, campania electorală, ziua votului, dacă sunt respectate măsurile care sunt stabilite de autorități, nu presupun un risc suplimentar de răspândire al virusului. În toate țările în care au fost prevăzute alegeri, se organizează alegeri, democrația înseamnă alegeri, prin care cetățenii decid cine să- i reprezinte, în autoritățile locale, în Parlament, la nivelul instituției prezidențiale, fără alegeri nu există democrație. Fiecare zi în care acest Parlament își prelungește activitatea peste termenul constituțional, este o zi în care România este în pericol, pentru că în acest Parlament există o majoritate iresponsabilă și ticăloasă care adoptă pe bandă rulantă legi împotriva interesului României”, a spus Orban.

Acesta a fost prezent la Giurgiu, la învestirea în funcții a președintelui Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu și a primarului municipiului, Adrina Anghelescu.

Sursa: Realitatea de Giurgiu