Mai multe unităţi de învăţământ liceal, din Giurgiu, care au înregistrat rezultate slabe la ultimele sesiuni ale bacalaureatului, au obţinut finanţare în cadrul Proiectului privind Învăţământul Secundar – Romanian Secondary Education Project (ROSE).

În cadrul proiectului ROSE se finanţează intervenţiile legate de oferta educaţională la nivel de liceu, pentru abordarea factorilor educaţionali şi personali care împiedică tranziţia elevilor de la liceu către învăţământ terţiar, inclusiv abandonul, refuzul de a se înscrie la examenul de bacalaureat sau obţinerea unei medii scăzute la examenul de bacalaureat.

Liceele propun activităţi menite să conducă la realizarea obiectivelor menţionate. Astfel, cel puţin 50% din costurile alocate vor fi pentru activităţi remediale şi pregătire suplimentară a elevilor, activităţi de dezvoltare personală şi coaching, de consiliere şi orientare profesională, de dezvoltare a abilităţilor socio-emoţionale, de educaţie incluzivă.

Până la 30% din costuri vor fi alocate pentru activităţi extracurriculare şi de informare, cum ar fi vizite sau excursii de documentare, stagii de pregătire, participări la competiţii şi formarea de reţele interşcolare. Până la 20% din costuri vor putea fi alocate pentru lucrări civile minore de renovare, amenajare a interioarelor clădirilor şcolare şi pentru achiziţii de bunuri.

Liceele care au primit finanţare în prima rundă: Colegiul Tehnic  „Viceamiral Ioan Bălănescu” Giurgiu , Liceul Tehnologic „Ion Barbu ”Giurgiu, Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” Bolintin Vale, Liceul Tehnologic Nr. 1 Prundu.

În runda a doua, au primit granturi: Liceul „Udriște-Năsturel” Hotarele, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazu ”Călugăreni,  Liceul Tehnologic „Tiu Dumitrescu” Mihăilești, Liceul Tehnologic  „Miron Nicolescu” Giurgiu, Liceul Teoretic „Tudor Vianu ”Giurgiu și Liceul Teoretic „Nicolae Cartojan ”Giurgiu.

Urmează runda a treia, în care a fost declarat eligibil Liceul Tehnologic  Giurgiu.

Articolul precedentAccident rutier pe DN5 între un TIR și un autoturism
Articolul următorAproape un kilogram și jumătate de bijuterii din argint, descoperite la Giurgiu