Având în vedere desfășurarea competiției ”Free Spirit Run” care este programată pentru sâmbătă, 28 septembrie 2019, tronsonul de drum Vamă – șos. Prieteniei – intersecție Kaufland – șos. București – Turnul cu ceas va fi închis circulației rutiere în intervalul orar 11:30-13:00, anunță Primăria municipiului Giurgiu.

Autoritățile locale îi roagă pe giurgiuveni să opteze pentru variantele ocolitoare, respectiv centura nord și sud a orașului. Evenimentul va avea loc pe 28 septembrie, de la ora 11.

Unicitatea acestui eveniment constă și în faptul că startul se dă în Russe, Bulgaria, traseul este de 15 km, iar linia de sosire este în Giurgiu, România.

Traseul este pe teren preponderent plat și străbate toate atracțiile principale ale celor 2 orașe de la Dunăre. Trecerea graniței se face fără oprire pe podul lung de 2 km care face legătura între cele două maluri. Capacitatea evenimentului este de 300 de participanți înregistrați în avans-profesioniști sau amatori.

Fiecare participant primește câte o medalie unică de metal, câte un tricou și transport de la/către start/finish. Cei mai buni competitori femei și bărbați din clasamentul general și din clasamentul pe categorii de vârstă primesc o sumă de bani ca premiu.

Vârsta minimă este de 18 ani. Fiecare participant trebuie să aibă dreptul de a sta sau de a călători legal pe teritoriul Bulgariei și României.

Articolul precedentSimulare în cazul producerii unui accident major, în Giurgiu
Articolul următorBărbat găsit mort la groapa de gunoi a unei localități din județul Giurgiu