Acasă Actual Măsuri pentru zilele caniculare. Evitați expunerea prelungită la soare

Măsuri pentru zilele caniculare. Evitați expunerea prelungită la soare

În ceea ce priveşte populaţia, Ministerul Sănătăţii recomandă să fie urmate sfaturile medicilor şi să se evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18.

În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide ( între 1,5 – 2 litri de lichide). Nu aşteptaţi să apară senzaţia de sete. Este necesar consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.

Medicii ne sfătuiesc să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii). Acestea conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.

Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.

Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) care deshidratează organismul sau de zahăr (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare între orele amiezii trebuie să folosim o ţinută adecvată. Este vorba de pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

Articolul precedentAglomerație în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Timpii de așteptare depășesc 70 de minute
Articolul următorBacalaureat 2019. Câți elevi din Giurgiu s-au înscris la proba la limba și literatura română