Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit 1.602 articole pirotehnice, în valoare de 2.750 lei, pe care trei cetățeni români au încercat să le introducă în țară, fără a deține autorizațiile necesare.  

În data de 24 decembrie 2019, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, în baza Planului comun de acțiune încheiat între S.P.F. Giurgiu și I.P.J. Giurgiu, polițiștii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (S.A.E.S.P.) au desfășurat o acțiune specifică, pe sensul de intrare în țară.

Astfel, a fost descoperită, în două autoturisme, cantitatea totală de 1.602 articole pe bază de amestecuri pirotehnice în valoare de 2.750 lei.

Cu ocazia verificărilor specifice a rezultat faptul că bunurile aparțineau unor cetățeni români, cu vârste cuprinse între 32 și 35 de ani.

Faţă de cele constatate, persoanele în cauză au declarat că articolele pirotehnice le aparțin, le-au achiziționat din localitatea Ruse pentru a le utiliza de sărbători și nu aveau cunoștință de obligativitatea deţinerii autorizațiilor necesare.

Întreaga cantitate de bunuri a fost ridicată de către lucrători din cadrul S.A.E.S.P.- I.P.J. Giurgiu, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materialelor explozive,  iar persoanelor li s-a permis continuarea călătoriei, fiind cercetate în stare de libertate.

Articolul precedentDoi cetățeni Sri Lanka depistaţi ascunşi într-un tren la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu
Articolul următorTragedie în a doua zi de Crăciun. Un tânăr, în vârstă de 23 de ani, s-a sinucis