Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit, ascuns în portbagajul unui autoturism, un minor în vârstă de 16 ani, pe care un cetățean bulgar intenționa astfel să îl treacă ilegal frontiera, deoarece nu avea documente de călătorie.

În data de 01.11.2018, la ora 07.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean bulgar, în vârstă de 52 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport şi au descoperit, ascunsă în portbagajul autoturismului, într-un loc special amenajat, o persoană de sex masculin.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză este cetățeanul sirian S.H.S, în vârstă de 16 ani. Cu privire la cele constatate, șoferul a recunoscut ca l-a ascuns pe tânăr în portbagajul mijlocului de transport pentru a-l ajuta să treacă ilegal frontiera. Acesta a mai adăugat că a primit de la cetățeanul sirian suma de 1.000 euro ca să îl ajute să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului romano-bulgar, cele două persoane au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentSute de cicliști, la Maratonul Dunării, din Prundu
Articolul următorExpoziție inedită la Muzeul Județean  din Giurgiu ”Venin – frumuseți de neatins”