Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunși într-un camion încărcat cu piese auto, doi cetățeni din Afganistan și Bangladesh, care intenţionau astfel să ajungă ilegal în Germania.

Cei doi migranți au fost găsiți după ce polițiștii de frontieră au observat că șnurul de siguranță al semiremorcii este secționat și relipit. De asemenea, la verificarea cu sonda CO2, aparatul a indicat o concentraţie de dioxid de carbon mai mare decât valoarea normală, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă. Tinerii migranți, de 25 și 30 de ani, au declarat că s-au urcat în semiremorca camionului într-o parcare din Turcia, fără știrea șoferului. Totodată, au mai menționat faptul că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă în Germania.

Conform protocolului româno – bulgar, camionul, şoferul turc şi cei doi tineri au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentEducație gratuită? Părinții aduc peste 3.000 de lei de acasă, pe an, pentru fondul clasei și rechizite!
Articolul următorNoi proteste la Penitenciarul Giurgiu! Vezi aici motivul