În ultimele 24 de ore,  poliţiştii de frontieră din cadrul au descoperit peste 6.000 de articole textile, încălțăminte, parfumuri și produse de marochinărie contrafăcute, pe care doi cetățeni români și un cetățean turc au încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 11.10.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au continuat acțiunile specifice desfăşurate pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control, pe sensul de intrare în ţară, mai multe mijloace de transport.

În urma controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit în cala unui autocar și în compartimentul marfă a două autoutilitare, cantitatea totală de 6.086 de articole textile, încălțăminte, parfumuri și produse de marochinărie, bunuri ce erau inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetățeni români şi un cetățean turc, cu vârste cuprinse între 32 și 59 de ani. Persoanele în cauză au declarat că transportau bunurile pentru diverse persoane, nu dețineau documente de proveniență pentru acestea și nu aveau cunoştinţă despre faptul că ar fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare totală de 250.350 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentCopil  accidentat de un tânăr fără permis de conducere
Articolul următorMii de locuri de muncă vacante. Şomeri, iată ce se caută!