Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit în ultima săptămână aproximativ 1.000 de articole textile și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care trei persoane au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultima săptămână, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, ocazie cu care au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, în calele a două autocare și în compartimentul marfă al unui autocamion, cantitatea totală de 964 articole textile și parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt un cetățean turc, un cetățean bulgar și un cetățean moldovean, cu vârste cuprinse între 32 și 52 de ani. Persoanele în cauză au declarat că transportau bunurile pentru diverse persoane, nu dețineau documente de proveniență pentru acestea și nu aveau cunoştinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 92.380 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse masurile legale ce se impun.

Articolul precedentCrescătorii de porci din Brăniștari, despăgubiri pentru porcii uciși din cauza pestei
Articolul următorAutoturism căutat de autorităţile din Italia, descoperit la P.T.F. Giurgiu