Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 6.800 articole de marochinărie, textile și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni turci și doi cetățeni români au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în cooperare cu lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Vamale București, au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentele pentru bagaje a patru autocare, cantitatea totală de 6.813 articole de marochinărie, textile și încălțăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute sau fără documente legale de proveniență.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetăţeni turci și doi cetățeni români, cu vârste cuprinse între 27 și 52 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din Turcia, pentru comercializare şi nu dețin documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de peste 645.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentCirculație întreruptă pe Podul Giurgiu-Ruse, timp de o oră
Articolul următorMotociclist accidentat de un taxi pe șoseaua București