Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au descoperit în acest sfârșit de săptămână, aproximativ 1.900 de parfumuri şi articole textile, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean turc şi un cetăţean bulgar au încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 21.09.2019, ora 07.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui microbuz înmatriculat în Bulgaria, cetăţeanul bulgar I.S., în vârstă de 22 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile şi cosmetice, din Bulgaria pentru Marea Britanie.
Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă au fost descoperite nouă colete care conțineau cantitatea totală de 1.300 parfumuri care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.
La cercetări, cetățeanul bulgar a declarat că este angajatul firmei de curierat şi nu avea cunoștință despre conținutul coletelor.
Şi polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfăşurat, în data de 21.09.2019, acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.
În cadrul verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit într-un autocar, în compartimentul destinat bagajelor, cantitatea totală de 590 articole textile, inscripționate cu numele unor mărci protejate, susceptibile a fi contrafăcute.
La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorul bunurilor este cetățeanul turc E.M. în vârstă de 32 de ani. Acesta a declarat că intenționa să comercializeze bunurile, deşi nu deținea documente de proveniență pentru acestea.
Bunurile din ambele cazuri, în valoare de 365.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Articolul precedentMii de porci uciși preventiv. Giurgiu, înconjurat de pesta porcină africană
Articolul următorBărbat necunoscut, găsit înecat în râul Câlniște